Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/1914
Назва: Дисгармонія душі у творі «Зрадник» Наталки Кобринської
Автори: Сазонова, Олена Володимирівна
Ключові слова: Н. Кобринська
модерне письмо
ескіз
душевні переживання
Дата публікації: 2017
Видавництво: Науковий вісник МНУ імені В. О. Сухомлинського
Бібліографічний опис: Сазонова О. В. Дисгармонія душі у творі «Зрадник» Наталки Кобринської. Науковий вісник МНУ імені В. О. Сухомлинського. Філологічні науки. № 1 (19), квітень 2017. С. 198 – 201.
Короткий огляд (реферат): У статті здійснено спробу заповнити лакуну в дослідженні новелістики Н. Кобринської. Уточнено роль прозової спадщини галицької письменниці в контексті розвитку історико-літературного процесу порубіжжя століть. Розглянуто поетикальні та естетичні особливості ідеостилю авторки на прикладі малоформатної прози. Окреслено трансформацію душевних переживань героїні твору «Зрадник». Нове прочитання твору дає можливість відійти від традиційних літературознавчих потрактувань з точки зору уявлень про фемінне і маскулінне. Зауважено, що новела будується як драма з життя людини. Визначено, що письменниця проявила себе як талановитий розповідач, майстер короткої фрази, художньої експресії, водночас їй вдалося досить реалістично відтворити дійсність,уникаючи типологізацїї.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/1914
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дисгармонія душі у творі «Зрадник» Наталки Кобринської.pdf350.93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.