Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2725
Назва: Формування основ економічного виховання дітей старшого дошкільного віку
Автори: Богдан, Тетяна Миколаївна
Смолянко, Юлія Миколаївна
Ключові слова: економічна культура та вихованість
економічне виховання дітей старшого дошкільного віку
елементарні економічні уявлення
формування моральних почуттів і морально-економічних якостей
економічна поведінка
програма економічного виховання дітей старшого дошкільного віку
Дата публікації: 2019
Видавництво: Інноваційна педагогіка
Бібліографічний опис: Богдан Т. М., Смолянко Ю. М. Формування основ економічного виховання дітей старшого дошкільного віку. Інноваційна педагогіка. 2019. Вип. 19. Т. 2. С. 140–144.
Короткий огляд (реферат): У статті проаналізовано ступінь розробленості проблеми економічної соціалізації дітей у науково-педагогічній літературі та освітній практиці. Розкрито особливості взаємодії закладу дошкільної освіти та сім’ї як провідного чинника економічного виховання дітей старшого дошкільного віку. Адже тільки на прикладі родинної економіки можна ознайомити дошкільників з економічними категоріями та показати роль дитини в економічних відносинах у сім’ї. Спрямовано значну увагу на введення дітей старшого дошкільного віку в економічний простір з метою засвоєння доступних їхньому віку елементарних економічних понять, розвитку інтересу до економічної сфери життя, формування морально-економічних якостей, вмінь економічної поведінки. Запропоновано програму економічного виховання дітей старшого дошкільного віку, завданням якої є формування економічного мислення шляхом залучення старших дошкільнят у процес дидактичних, настільно-друкованих, сюжетно-рольових ігор; читання художньої літератури. Невід'ємною складовою якої – сформувати в дітей первинний економічний досвід, який слугуватиме основою економічного виховання особистості у процесі її подальшої економічної соціалізації. Ознайомити дітей із простими економічними термінами; різними професіями, новими галузями та технологіями; надати уявлення про різні потреби людини, про обмеженість можливостей та задоволення потреб, про гроші та їхнє значення, про ресурси, які потрібні людині, а також те, для чого вони використовуються. Закріпити знання дітей із області категорій, пов’язаних із працею (предмети праці, результати праці, індивідуальна, колективна праця); формувати знання про людину економну, бережливу тощо.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/2725
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.