Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/3504
Назва: Дослідження гендерної компетентності вчителів початкової школи
Автори: Притулик, Наталія Валеріївна
Костюченко, Марія Анатоліївна
Ключові слова: гендер
гендерне виховання молодших школярів
готовність учителів початкової школи до гендерного виховання учнів
подолання гендерної асиметрії
гендерна культура вчителя
Дата публікації: 2018
Видавництво: Молодий вчений : наук. журн.
Бібліографічний опис: Притулик Н. В. , Костюченко М. А. Дослідження гендерної компетентності вчителів початкової школи. Молодий вчений. 2018. 2.1(54.1) лютий. С. 120-124.
Короткий огляд (реферат): У статті піднімається проблема готовності вчителів початкової школи до впровадження гендерного підходу в освіту. Наведено аналіз анкетування вчителів-практиків щодо обізнаності з питань гендеру та здійснення гендерного виховання дітей. Поділяємо думку науковців, які розглядають гендерне виховання як процес цілеспрямованого систематичного вироблення в осіб обох статей способів і форм паритетності у відносинах, моральних норм рівності, рівноправності, взаємоповаги, врахування як спільного, так і відмінного, що властиво жінці й чоловікові, а також формування вільної особистості з гендерним світоглядом і навичками гендерно орієнтованої поведінки. Отримані результати анкетування посилюють актуальність досліджуваної проблематики. На основі наведених даних виявлено коло проблемних аспектів, визначено перспективи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/3504
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.