Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/3721
Назва: Дослідження ставлення неповнолітніх до проявів насильства у дитячо-підлітковому середовищі
Автори: Завацька, Людмила Миколаївна
Ключові слова: дитячо-підліткове середовище
протиправна поведінка
насильницько-агресивна поведінка
дії насильницького характеру
профілактика жорстокої поведінки
буллінг
кібер-третирування
педагогічне насильство
Дата публікації: 2018
Видавництво: Вісник ЧНПУ
Бібліографічний опис: Завацька Л.М. Дослідження ставлення неповнолітніх до проявів насильства у дитячо-підлітковому середовищі. Вісник Чернігівського національного педагогічного університету. Вип.150. Чернігів: ЧНПУ. 2018. Серія: Педагогічні науки. С. 49-54.
Серія/номер: Педагогічні науки;
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена аналізу актуальної проблеми проявів протиправної та насильницько-агресивної поведінки у середовищі неповнолітніх. У розрізі цієї проблеми важливим є вивчення причин такої поведінки та шляхів і засобів її пропедевтики і профілактики. У статті виокремлено та проаналізовано найбільш поширені види жорстокої поведінки в навчально-виховному закладі: третирування (буллінг), кібер-третирування (кібер-буллінг), педагогічне насильство, дискримінація. У змісті здійснений аналіз та представлені результати дослідження ставлення неповнолітніх до проявів насильства у дитячо-підлітковому середовищі. Запропоновані рекомендації для вчителів, соціального педагога та психолога освітнього закладу, які доцільно впроваджувати на базі школи з метою запобігання проявам насильства серед дітей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/3721
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.