Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8864
Назва: | Chemical composition of vetch seeds and protein isolate obtained BY pH-shifting treatment |
Автори: | Stepanova, T. М. Степанова, Т. М. Golovko, M. Р. Головко, М. П. Golovko, T. М. Головко, Т. М. Pertsevoi, F. V. Перцевой, Ф. В. Vasylenko, O. O. Василенко, О. О. Prymenko, V. G. Применко, В. Г. Lapytska, N. V. Лапицька, Надія Василівна Koshel, O.Yu. Кошель, О. Ю. |
Ключові слова: | насіння вики незамінні амінокислоти pH-коригуюча обробка білковий ізолят вологоутримуюча та жироутримуюча здатність рослинний білок харчові добавки ковбасні вироби продукти харчування кондитерські вироби дієтичне та вегетаріанське харчування |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Journal of Chemistry and Technologies |
Бібліографічний опис: | Stepanova T.М., Golovko M.Р., Golovko T.М., Pertsevoi F.V., Vasylenko O. O., Prymenko V.G., Lapytska N. V., Koshel O.Yu. Chemical composition of vetch seeds and protein isolate obtained BY pH-shifting treatment. Journal of Chemistry and Technologies. 2022. № 30(4). Р. 652-658. |
Короткий огляд (реферат): | Досліджено хімічний склад насіння вики (Vicia sativa L.) для визначення її потенціалу, як сировини для отримання білкового ізоляту pH-коригуючою обробкою. Показано, що насіння вики має низький вміст ліпідів (2.08 % на суху речовину), високий вміст сирого протеїну (30.12 % на суху речовину) та багате на мінеральні речовини (Zn, Mn, Cu, Mg та P). Співвідношення незамінних амінокислот до замінних (0.65), що вище за кількість, рекомендовану Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Рослинний білок є альтернативою тваринного в харчовій промисловості. До теперішнього часу насіння вики (Vicia sativa L.) масово не застосовувалось в харчовій промисловості за відсутності промислових технологій переробки. Білковий ізолят з насіння вики отримували pH-коригуючою обробкою та визначали його хімічний склад та функціональні властивості. Після pH-коригуючої обробки, хімічний склад білка та мінеральних речовин не показав суттєвих змін. Вміст протеїну у білковому ізоляті насіння вики склав 87.3 %, а вихід білкового ізоляту з насіння вики – 26.7 %. Для підтвердження функціональних властивостей білкового ізоляту з насіння вики були досліджені показники вологоутримуючої та жироутримуючої здатності. Насіння вики та білковий ізолят з нього показали високі функціональні властивості та якісний хімічний склад білків і мінеральних речовин для використання у технології ковбасних та кондитерських виробів та як їжа для дієтичного та вегетаріанського харчування. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8864 |
Розташовується у зібраннях: | Авторські публікації дослідників |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Chemical composition of vetch seeds and protein isolate obtained BY pH-shifting treatment.pdf | 1.15 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.