Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9011
Назва: Дослідження складу мікрофлори заквасок спонтанного бродіння для житньо-пшеничного хліба
Інші назви: Investigation of the composition of the microflora of leavens’ spontaneous fermentation for rye-wheat bread
Автори: Syza, Olga
Savchenko, Olesya
Zhurok, Iryna
Lapytska, Nadiya
Gorodyska, Olena
Сиза, Ольга Іллівна
Лапицька, Надія Василівна
Ключові слова: закваски спонтанного бродіння
склад мікрофлори
житньо-пшеничний хліб
Дата публікації: 2022
Видавництво: BHT : Biota. Human. Technology
Бібліографічний опис: Syza, O., Savchenko, O., Zhurok, I., Lapytska, N., and Gorodyska, O. (2022). Doslidzhennia skladu mikroflory zakvasok spontannoho brodinnia dlia zhytno-pshenychnoho khliba [Investigation of the composition of the microflora of leavens’ spontaneous fermentation for rye-wheat bread]. BHT : Biota. Human. Technology, 1(1), 83–96. (in Ukrainian)
Короткий огляд (реферат): Мета роботи. Виготовити закваски спонтанного бродіння і дослідити склад їх мікрофлори, активність молочнокислих бактерій та показники якості житньо-пшеничного хліба на цих заквасках. Методологія. Під час проведення роботи використовували мікробіологічні, фізико- хімічні та органолептичні методи досліджень. Опрацювання результатів здійснювали за допомогою баз даних MC Excel. Наукова новизна. Досліджено якісний та кількісний склад мікрофлори виготовлених житніх заквасок спонтанного бродіння (житня, хмельова, на пророщеному житньому зерні, кефірна, родзинкова) на вміст бактерій і дріжджів, на активність молочнокислих бактерій; досліджено показники якості тіста і житньо-пшеничного хліба на цих заквасках.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9011
Розташовується у зібраннях:BHT : Biota. Human. Technology

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Syza O., Savchenko O., Zhurok I., Lapytska N., Gorodyska O., 2022_1.pdf797.51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.