Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9604
Назва: Аналітичний контроль вмісту мікотоксину Т2 в м’ясі риби
Автори: Полотнянко, Лідія Віталіївна
Ключові слова: мікотоксини
короп лускатий
дослідження вмісту мікотоксинів
Дата публікації: 2023
Видавництво: Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі : тези доповідей Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф.
Бібліографічний опис: Полотнянко Л. В. Аналітичний контроль вмісту мікотоксину Т2 в м’ясі риби. Актуальні проблеми та перспективи розвитку агропродовольчої сфери, індустрії гостинності та торгівлі : тези доповідей Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., 2 листопада 2023 р. Харків : Державний біотехнологічний ун-т, 2023. С. 507 – 508.
Короткий огляд (реферат): Проведено дослідження м’язів риби на вміст Т-2 токсину. Отримані результати оцінювались за критеріями Точність та Збіжність. Процент повернення аналіту в обох випадках був близько 70%, що для тонкошарової хроматографії є прийнятним результатом. Збіжність характеризується розсіюванням отриманих результатів від 91мг/кг до 158мг/кг, що входить в нормативні значення для даної вибірки (від 78 мг/кг до 169 мг/кг). Спираючись на отримані результати, можна припустити, що в розробці нової окремої методики для даної матриці (м’язи риби) не буде необхідності в тому випадку, якщо межа визначення Т-2 токсину буде нижчою ГДК (гранично допустима концентрація) цього токсину в харчових продуктах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9604
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.