Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9765
Назва: | Вплив екстрактів рослинної сировини на корозійну стійкість технологічного обладнання харчових виробництв |
Автори: | Коваленко, Семен Володимирович |
Ключові слова: | виноградна кісточка екстракт поліфенольні сполуки інгібітор корозія технологічне обладнання технологія виробництва |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Чернігів |
Бібліографічний опис: | Коваленко С. В. Вплив екстрактів рослинної сировини на корозійну стійкість технологічного обладнання харчових виробництв : магістр. кваліфікац. р-та студ. 6 курсу, 68 групи, спец.: 181 Харчові технології / наук. керівник : к.т.н., доцент О.М. Савченко; Природничо-математичний факультет, кафедра хімії, технологій та фармації. Чернігів, 2024. 87 с. |
Короткий огляд (реферат): | У результаті аналізу літературних джерел встановлено, що екстракти з продуктів рослинного походження можуть стати ефективними і безпечними інгібіторами корозії технологічого обладнання в харчовій промисловості. Також проаналізовано доцільність використання продукції вторинної переробки виноградної сировини, а саме екстракту виноградних кісточок, в якості інгібітора корозії. Експериментально встановлено доцільність екстрагування шроту виноградної кісточки 50% розчином C2H5OH. Також доведено, що отриманий екстракт є колоїдним розчином. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9765 |
Розташовується у зібраннях: | спец.: 181 Харчові технології (магістр) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Коваленко С. В..pdf | 1.35 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.