Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9765
Назва: Вплив екстрактів рослинної сировини на корозійну стійкість технологічного обладнання харчових виробництв
Автори: Коваленко, Семен Володимирович
Ключові слова: виноградна кісточка
екстракт
поліфенольні сполуки
інгібітор
корозія
технологічне обладнання
технологія виробництва
Дата публікації: 2024
Видавництво: Чернігів
Бібліографічний опис: Коваленко С. В. Вплив екстрактів рослинної сировини на корозійну стійкість технологічного обладнання харчових виробництв : магістр. кваліфікац. р-та студ. 6 курсу, 68 групи, спец.: 181 Харчові технології / наук. керівник : к.т.н., доцент О.М. Савченко; Природничо-математичний факультет, кафедра хімії, технологій та фармації. Чернігів, 2024. 87 с.
Короткий огляд (реферат): У результаті аналізу літературних джерел встановлено, що екстракти з продуктів рослинного походження можуть стати ефективними і безпечними інгібіторами корозії технологічого обладнання в харчовій промисловості. Також проаналізовано доцільність використання продукції вторинної переробки виноградної сировини, а саме екстракту виноградних кісточок, в якості інгібітора корозії. Експериментально встановлено доцільність екстрагування шроту виноградної кісточки 50% розчином C2H5OH. Також доведено, що отриманий екстракт є колоїдним розчином.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9765
Розташовується у зібраннях:спец.: 181 Харчові технології (магістр)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Коваленко С. В..pdf1.35 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.