Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9768
Назва: Технологія напоїв на основі молочної сироватки та фіто сировини
Автори: Одаріч, Богдана Віталіївна
Ключові слова: молочна сироватка
калина
оздоровчо-лікувальні властивості
технологія виробництва
екстракти
соки та сиропи
лимонник
обліпиха
Дата публікації: 2024
Видавництво: Чернігів
Бібліографічний опис: Одаріч Б. В. Технологія напоїв на основі молочної сироватки та фіто сировини : магістр. кваліфікац. р-та студ. 6 курсу, 68 групи, спец.: 181 Харчові технології / наук. керівник : д.т.н., професор О.І. Сиза; Природничо-математичний факультет, кафедра хімії, технологій та фармації. Чернігів, 2024. 91 с.
Короткий огляд (реферат): В роботі обґрунтовано перспективність комплексного використання підсирної сироватки та міксу плодово-ягідної сировини для створення напоїв функціонального призначення. Такі напої містять велику кількість корисних біологічно-активних речовин з антиоксидантними властивостями, вітаміни, незамінні амінокислоти, органічні кислоти тощо. Досліджено органолептичні та фізико-хімічні показники підсирної сироватки, отриманої при приготуванні сиру та функціональних інгредієнтів – натуральних соків гарбуза, обліпихи, лимонника, калини. Оптимізовано рецептурний склад сироваткового напою оздоровчого призначення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9768
Розташовується у зібраннях:спец.: 181 Харчові технології (магістр)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Одаріч Б. В..pdf2.84 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.