Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10136
Назва: | Проект броварні потужністю 3 млн дал пива/ рік. Бродіння за класичним способом |
Автори: | Пекур, К. Р. |
Ключові слова: | пивоварня класичний спосіб бродіння доброджування |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Чернігів |
Бібліографічний опис: | Пекур К. Р. Проект броварні потужністю 3 млн дал пива/ рік. Бродіння за класичним способом: бакалавр. кваліфікац. р-та студентки 4 курсу, 48–ФМ групи, спец.: 181 Харчові технології / наук. керівник.: к. т. н., доц. Лапицька Н. В; Природничо-математичний факультет, кафедра хімії, технологій та фармації. Чернігів, 2024. 114 с. |
Короткий огляд (реферат): | В даній роботі розроблено проект броварні потужністю 30 мільйонів літрів пива за рік. Виробництво пінного передбачено у класичний спосіб без ЦКТ, екстрагування речовин передбачається у двовідварковий спосіб, що дасть можливість виготовляти пиво з органолептичними показниками високої якості, гарною піноутворювальною здатністю і піностійкістю. В пояснювальній записці наведено характеристику підприємства, обґрунтовано вибір району будівництва і реалізації продукції. Описано апаратурно-технологічну схему виробництва, технологічні режими затирання, варіння сусла з хмелем і доведено доцільність їх вибору. Проведено розрахунки кількості готового пива, напівфабрикатів і відходів виробництва на річну потужність та 1 дал товарного пива; кількості тари, пакувальних і допоміжних матеріалів; площ складських приміщень; продуктивності обладнання і витрат енергії, води, пари і холодоагенту на підприємстві. Також запропоновано заходи з енергозбереження для можливої подальшої модернізації підприємства. Встановлено технохімічний контроль виробництва виходячи з наявних державних і міжнародних стандартів якості на пиво: порядок процедур вхідного лабораторного, виробничого контролю проміжних продуктів і готового пива, мікробіологічних досліджень на броварні, для управління якістю і безпечності пива і вторинних продуктів і наведено метрологічне забезпечення. Розглянуто і проаналізовано нормативні документи щодо охорони праці та охорони навколишнього середовища на броварнях. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10136 |
Розташовується у зібраннях: | спец.: 181 Харчові технології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Пекур К. Р. Проект броварні потужністю 3 млн дал пива рік. Бродіння за класичним способом.pdf | 3.2 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.