Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9772
Назва: | Технологія натуральних м’яких сирів підвищеної харчової цінності |
Автори: | Товстоліс, Наталія Володимирівна |
Ключові слова: | базилік рукола пажитник м’який сир технологія виробництва |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Чернігів |
Бібліографічний опис: | Товстоліс Н. В. Технологія натуральних м’яких сирів підвищеної харчової цінності : магістр. кваліфікац. р-та студ. 6 курсу, 68 групи, спец.: 181 Харчові технології / наук. керівник : д.т.н., професор О.І. Сиза; Природничо-математичний факультет, кафедра хімії, технологій та фармації. Чернігів, 2024. 76 с. |
Короткий огляд (реферат): | У випусковій кваліфікаційній роботі зроблено аналіз стану розвитку молокопереробної промисловості в Україні та зазначено актуальні проблеми галузі. Розглянуто можливість використання рослинної сировини, а саме базиліку, руколи, пажитнику для виготовлення м’яких сирів функціонального призначення. Наведено експериментальні дані дослідження властивостей рослинної сировини, її впливу на консистенцію, пластичність, однорідність, органолептичні та фізико-хімічні показники сиру. Дослідження компонентного складу рослинної сировини методом хромато-мас-спектрального анализу показали, що після теплової обробки пряно-ароматична сировина зберігла багатий склад летких речовин, це в основному ароматичні сполуки, монотерпени, сесквітерпени. Крім того, більшість речовин має лікувально-оздоровчі властивості. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9772 |
Розташовується у зібраннях: | спец.: 181 Харчові технології (магістр) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Товстоліс Н. В..pdf | 1.97 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.